Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
Mjerenje vitamina i minerala...

Svi se u vlastitom tijelu želimo osjećati bolje, izgledati bolje, biti zdraviji. Način ili stil života što ga čine prehrana, tjelesna aktivnost i bavljenje svojim tijelom, treba biti odluka za cijeli život. Pretilost je jedan od najvećih zdravstvenih problema kako u BiH tako i u svijetu.

 

Većina ljudi prekomjerne težine želi smršaviti. No, pravila zdrave prehrane su jednostavna i preporučuju se svima, bez obzira na životnu dob i način života.

 

Osim vremena i napora, za uspjeh je nužno odabrati odgovarajući trenutak za početak programa za regulaciju tjelesne težine. Određivanje vitaminsko-mineralnog statusa je jednostavna, relativno brza, bezbolna i vrlo učinkovita metoda kojom se određuje stanje pojedinih vitamina, minerala, esencijalnih masnih kiselina i drugih za život bitnih nutrijenata u organizmu. Mjerenje i utvrđivanje Vašeg vitaminsko-mineralnog statusa se obavlja pomoću uređaja koji može registrirati njihov deficit u organizmu.

 

Kao što svi znamo, vitamini su tvari organskog porijekla, dok su minerali tvari anorganskog ili anorgansko-organskog porijekla, ali i jedni i drugi su neizostavan dio naše prehrane.

 

Zašto su vitamini i minerali važni?
O vitaminima i mineralima ovise sve funkcije ljudskog organizma, jer su nezamjenjive komponente svih biokemijskih mehanizama. Naš organizam ih ne može sam sintetizirati te ih zbog toga moramo unositi hranom. Dnevne potrebe različitih vitamina i minerala znatno variraju, što ovisi o metabolizmu svakog čovjeka.

 

Zbog neadekvatne prehrane dolazi do deficita određenih vitamina i minerala u organizmu, što za posljedicu ima određene zdravstvene poremećaje.
Određivanje vitaminsko-mineralnog statusa preporuča se svima, jer je njihova količina u organizmu promjenjiva, ali posebno osobama koje se nepravilno hrane ili su izložene većim psihofizičkim opterećenjima, uključujući i sportaše.

 

Dakle, savjetujemo svakom tko već uzima ili želi uzimati dodatke prehrani, da najprije utvrdi stanje vitamina i minerala u organizmu.

 

Novosti u apotekama Eurofarm EDAL

Obaviještavamo sve naše cijenjene kupce da od sada u našem asortimanu, u apotekama Eurofarm EDAL možete kupiti medicinsku opremu i ortopedska pomagala brendiranih evropskih proizvođača, po vrlo pristupačnim cijenama. VARITEKS, JUDO, NEXUS, SILICO PAD, OLD, STOMA MEDICAL, UNOMEDICAL, ATLAS, ACTION...


(05.11.2012.) Stručni tim Apoteke Euofarm EDAL

----------------------------------------------------------------------------