Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
Njega kože...

 

Što treba suhoj, a što masnoj? Kako spriječiti crvenilo i iritacije?

 

Svaka žena se nada da je najnovija krema upravo „ona prava". I baš kao i kad je riječ o potrazi za savršenim muškarcem ili savršenom maskarom- rezultati su često poražavajući i mi ostajemo razočarane. Za početak dijagnosticirajte svoj tip kože i odaberite pravilnu njegu koja će izvući najbolje iz onog što vam je priroda dala.

 

Masna koža: Ako vaša koža naginje neugodnom sjaju te vam često izbijaju prištići, trebate koristiti njegu koja smanjuje proizvodnju talka, ali svejedno pruža dovoljno hidratacije. Izbjegavajte proizvode s alkoholom.

 

Proširene pore: Veličinu pora na svom licu nikako ne možete promijeniti, ali možete spriječiti povišenu proizvodnju talka i nastanak mitesera zbog kojih vaše pore izgledaju još veće. Svakako izbjegavajte masne kreme koje mogu začepiti pore.

 

Suha koža: Ovaj tip kože je prilično zahtjevan kad je njega u pitanju. Kombinirajte različite proizvode koji daju vlažnost. Proizvod za čišćenje treba biti kremast jer površina kože brzo postane suha i nedovoljno hidratizirana. Nemojte koristiti matirajuće pudere i mehaničke pilinge (mikrodermoabraziju) jer oni mogu samo pogoršati stanje.

 

Koža bez sjaja: Aminolumin je najnoviji sastojak koji koži bez sjaja, sklonoj pigmentacijskim mrljicama vraća zdrav izgled. Izbjegavajte izlaganje Suncu bez zaštite.

 

Koža sklona crvenilu: Stres i štetni utjecaji okoliša često uzrokuju crvenilo i upale. Umirujuće kreme sa antihistaminima štite od alergijskih reakcija. Izbjegavajte sve što bi moglo nadražiti kožu kao što je prevruća voda i grubi piling.

Novosti u apotekama Eurofarm EDAL

Obaviještavamo sve naše cijenjene kupce da od sada u našem asortimanu, u apotekama Eurofarm EDAL možete kupiti medicinsku opremu i ortopedska pomagala brendiranih evropskih proizvođača, po vrlo pristupačnim cijenama. VARITEKS, JUDO, NEXUS, SILICO PAD, OLD, STOMA MEDICAL, UNOMEDICAL, ATLAS, ACTION...


(05.11.2012.) Stručni tim Apoteke Euofarm EDAL

----------------------------------------------------------------------------